Search for content, post, videos

De meest speciale dag ooit – ooggetuigenverslag

Het zicht bovenaan de zaal is verbluffend, lampjes in allerlei kleuren knipperen op de maat van de denderende muziek. Ruim 17.000 stemmen galmen door de grote ruimte heen. Het podium staat prominent in het midden, daaraan vast een lange catwalk. Eén paar ogen glijdt over de hele zaal. Een apart gevoel borrelt op, kippenvel op de armen en adrenaline schiet door het lichaam. Dezelfde ogen die een paar seconden geleden de hele zaal observeerden, vullen zich nu met tranen. Dit gevoel valt niet te beschrijven, het gevoel van puur verdriet door de typische brok in de keel en de zoute smaak van tranen. Maar het is geen verdriet, het is pure euforie. Met zware passen wordt er een paar trappen naar beneden gelopen, zoekend naar de juiste rij. ´´Rij 1´´, staat er in zwarte letters op een wit bordje aan de zijkant van de stoel. Schuivend langs tientallen benen, op zoek naar de juiste stoel. Verschillende geuren vullen de twee neusgaten, van zachte bloemen tot sterke frisse lucht. De juiste stoel is gevonden, billen planten zich neer terwijl de knokkelige knieën van de andere aanwezigen nog licht nabranden in de huid. De lichten dempen en een spannende deun overvloeit de zaal, het keiharde gejuich is overheersend. Direct slaat de ademhaling op hol gepaard met een kriebelige buik, het voelt als verliefdheid. Felle lampen op het podium springen aan. De ogen die eerder oriënterend de zaal hebben geobserveerd en tranen hebben gelaten, zijn nu verwijd en strak gefocust op het podium. Een herkenbare melodie danst de gespitste oren in. In een fractie van één seconde wordt het gejuich ineens tien keer harder. Dat zijn ze, eindelijk gebeurt het echt, de realiteit komt binnen als een mokerslag. Weer die ogen, maar deze keer glunderend met kleine rimpeltjes aan beide zijkanten. De mond opent wijd, ‘’KIM NAMJOON, KIM SEOKJIN, MIN YOONGI, JUNG HOSEOK, PARK JIMIN, KIM TAEHYUNG, JEON JUNGKOOK, BTS! Wordt er mee geschreeuwd met de 17.000 andere mensen. En vanaf dat moment wordt er compleet toegegeven aan de euforie.

 

Door Shannon Schippers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Feedback