Search for content, post, videos

Maak kennis met; Adri

Iedere student op het Media, ICT & Design College is Adri wel eens tegen het lijf gelopen; als docent, als uitleen-man van de apparatuur. Ook is hij altijd te vinden in de AV-gang. Adri werkt al 17 jaar lang op deze school als AV-docent. Wij spraken hem over hoe hij op deze school is terecht gekomen.

Streamer tip! “Ik ben trouwens geboren en getogen in Rotterdam. En ik heb een bloedhekel aan Amsterdammers!”, grapt Adri. Nee maar dat ik een rasechte Rotterdammer ben, dat mot er wel in natuurlijk.”

Het begin van de hobby

Adri begon zijn loopbaan toen hij nog werkte in de werktuigbouw. Hij studeerde aan de Hoge Technische School totdat iemand hem vroeg om te helpen met filmapparatuur. Uiteindelijk is zo de bal gaan rollen en is Adri in de AV-branche terecht gekomen. “Ik heb hiervoor bij het NOB gewerkt. Nu bestaat dat eigenlijk niet meer. Het NOB was eigenlijk de voorganger van de NOS. Ik heb daar gewerkt als video editor.”Daarna is Adri het onderwijs ingegaan. Over drie jaar ‘moet’ hij hiermee stoppen. ”Dat vind ik erg. Ik heb van mijn hobby mijn baan gemaakt.”

Een steekje los

“Ik vind de sfeer op deze school heel leuk en vooral op deze verdieping. Als ik het hier niet leuk zou hebben met studenten en collega’s was ik al lang weggeweest.” Het leukste vindt Adri, dat de studenten op deze school allemaal creatief zijn. “Vaak zitten er bij creatieve mensen ook een steekje los en zijn ze niet helemaal normaal.”Adri haat normaal en vind zichzelf ook niet helemaal in orde. ”Dat geeft toch een andere sfeer, waar ik me fijn bij voel.”

Relatie tussen docent en leerling

Adrie vindt de nauwe band tussen studenten en docenten prettig. Als hij naar het HBO kijkt, merkt hij dat de band tussen docent en leraar veel zakelijker en afstandelijker is. “Ten eerste zijn de studenten op het ROC een stuk jonger, dus je kunt ze nog “kneden” en liefde voor het vak bijbrengen.”

”Geen geouwehoer, maar aanpakken”

Het is algemeen bekend dat er een vooroordeel heerst op de arbeidsmarkt over MBO-studenten. Hierdoor hebben MBO-studenten meer moeite met het vinden van een stage. “Ik heb op deze school een paar bedrijven binnengehaald die voorheen alleen maar met HBO-stagiaires werkte, en het tegendeel werd daar bewezen. Sommige bedrijven zeiden zelfs dat ze liever alleen nog maar MBO-studenten willen aannemen omdat deze studenten weten van aanpakken. Het zijn doeners En daar zit de arbeidsmarkt op te wachten. Niet op eindeloos gebazel over vormgeving of andere bijzaken. Geen ge-ouwehoer, maar gewoon gaan.”

Respect voor elkaar

“Iets dat ik mijn leerlingen altijd wil meegeven is dat je met respect met elkaar om moet gaan. Bij heel veel kanalen, vooral nieuwe sociale mediakanalen, zoals YouTube, wordt er vaak maar wat geramd. Er wordt niet met liefde met beeld omgegaan. Ik begrijp dat er nieuwe generaties aankomen die anders kijken naar media, maar ik denk dat inhoud en kwaliteit daarbij niet verloren moet gaan. Je kunt vloggen én je kunt vloggen. Je kunt het op een lullige manier doen of er meer aandacht aan besteden zodat het filmpje toch inhoud en kwaliteit heeft.”

Bas ter Stege

 

Terugkoppeling