Search for content, post, videos

Van stagiair tot chef frituur

De sfeer van de vrijdagmiddag al voelen op de vrijdagochtend, discussies voeren met je begeleider over bepaalde onderwerpen en af en toe geiten met manager van het bedrijf als hij komt kijken of we wel goed ons werk doen. Zo ging het op mijn stage bij Stylepoint, ook zoiets; elke keer de vraag “Wat is Stylepoint?” beantwoorden.

Stylepoint is een gespecialiseerde importeur van gedekte tafelartikelen als porselein, glaswerk en bestek. Met een prachtige showroom, een groot magazijn en een eigen keramiekstudio showt Stylepoint zijn producten aan de cateringindustrie. Wat ik daar deed als student Media redactie? Eigenlijk van alles en nog wat!

Waar ik zou helpen bij het maken van nieuwsbrieven en andere marketing gerelateerde werkzaamheden eindigde ik met het bedenken en maken van korte reclame video’s (animaties), fotograferen, het schrijven van blogs en hielp ik af en toe ook in het magazijn met een gezellig team.

Ontwikkelen

Ik voelde mezelf groeien. Niet alleen mijn vaardigheden in sommige werkzaamheden, maar ook mijn creativiteit en mijn persoonlijkheid groeide steeds meer. Ik durfde met behulp van de flexibiliteit van mijn twee begeleiders tijdens vergaderingen te zeggen hoe ik sommige dingen zag, waardoor ik echt mee kon denken en mijn creativiteit erin kon stoppen. Soms kon dit dagen duren en soms waren we het na een half uur al met elkaar eens.

Zo ging het de hele week, serieus wanneer we serieus moesten zijn, maar even een lolletje hier en daar wanneer dat kon. Elke dag kreeg het marketingkantoor wel bezoek van het project/proces management. Dat begon dan met een gesprek over werkgerelateerde onderwerpen met woorden waar ik niets van snapte. En het eindigde met een gesprek over totaal andere onderwerpen waarbij veel gelachen werd.

Tijd voor gezelligheid

Aan het einde van de week, de vrijdag was in de ochtend al de stemming van de vrijmibo (Vrijdagmiddagborrel) te proeven, rond een uurtje of 4 verzamelde iedereen zich in de kantine en kregen zij een biertje of wijntje toegereikt. Ik was aangewezen als chef frituur, omdat iedereen ondertussen wist dat ik als bijbaantje in de snackbar werkte. Samen met de directie of de jongens van het magazijn verzorgde ik dan de hapjes.

Voor mij was het een leerzame stage waarin ik mezelf erg heb ontwikkeld en altijd met een tevreden gevoel weer weg ging. Ik ben mijn begeleiders nog steeds dankbaar voor hun tijd en gezelligheid dat mij grotendeels heeft gemaakt tot wie ik nu ben.

Geschreven door: Dewi Havens

 

Terugkoppeling