Search for content, post, videos

Blijf dichtbij jezelf

Dagelijks word ik geïnspireerd door van alles wat ik om mij heen zie. Ook door andere mensen en wat zij doen. Een andere kijk op de wereld, werkt voor mij vaak vernieuwend. Iemand die mij daar bewuster van maakt en van wie ik nog kan leren, is Jonathan van Ness. De meesten zullen hem kennen van de Netflix serie ‘Queer Eye’.

Creatieve duizendpoot

Wat ik vooral bewonder aan Jonathan, is dat hij van alle markten thuis is. Hij is echt een creatieve duizendpoot. Zo is hij kapper, heeft een podcast ‘Getting Curious with Jonathan Van Ness’, heeft op YouTube de parodieserie ‘Gay Of Thrones’, heeft een eigen theatertour en bracht onlangs zijn eigen boek uit. Het kan lijken alsof het hem allemaal makkelijk aan komt waaien, maar hij werkt er hard voor om dit allemaal te bereiken. Dat is altijd wel te zien op zijn persoonlijke Instagram pagina.

Zelfverzekerd

Zowel online als in zijn boek, deelt Jonathan openlijk alles over zijn leven. Hier heb ik heel veel respect voor, omdat hij niet altijd geaccepteerd is voor zijn ware ik. Dit kwam mede door zijn seksualiteit. Ook heeft hij in het verleden te maken gehad met misbruik, verslavingen en maakte hij bekend dat hij HIV-positief is. Hier zet hij zich nu ook openlijk voor in om het bespreekbaar te maken, wat ik heel mooi vind. Hij heeft heel veel ellende meegemaakt en toch besloot hij om door te zetten. 

‘’When you’re willing to be vulnerable, you can surprise yourself at how strong you can be.’’

Doorzetten

Wat ik dan ook meeneem van één van mijn grote voorbeelden, is dat het oké is als het even wat minder met je gaat. Geef niet op en praat erover. wees jezelf en doe waar jij gelukkig van wordt. Als je dichtbij jezelf blijft, kan je alles bereiken wat je maar wilt en misschien ook wel anderen inspireren tijdens dat proces.

Terugkoppeling