written by
Marissa Piso

Verslag SL Benfica - AFC AJAX

1 min read , February 26, 2022

door: Luka Krijnen

Afgelopen woensdag 23 februari mocht ons aller Ajax het opnemen tegen het Portugese SL Benfica in het Estádio Da Luz, groot genoeg voor 65,647 toeschouwers.

In de openingsfase zagen wij een slordig Ajax wat moeite had om door de defensie van Benfica heen te breken. Tot in de 18’de minuut een verfijnde voorzet van Mazraoui aanvoerder Dusan Tadic in gelegenheid bracht om de Amsterdammers op voorsprong te zetten, en hierin slaagde. Onder luid gejuich van de ruim 3000 meegereisde fans vanuit Amsterdam werkte Tadic de bal in het doel. Niet veel later bracht notabene de topscorer van de Champions League de ploegen weer op gelijke hoogte. Sebastien Haller werkte na een harde lage voorzet van oud Ajacied Jan Vertonghen de bal ongelukkig in het eigen doel. Echter had de Ivoriaans international maar 220(!) seconden nodig om zijn eigen doelpunt te herstellen! Na een prachtige bal van Steven Berghuis wist Haller in tweede instantie de bal langs de sluitpost van Benfica te werken.

Vlak voor rust kreeg Ajax nog een absolute mega kans om de voorsprong uit te breiden naar 1-3 via Edson Alvarez die de paal raakte, echter daarmee Haller in ultieme gelegenheid bracht om de bal in het doel te schieten, maar de bal misschoot.

In de tweede helft begon Ajax sterk, met als hoogtepunt een grote kans voor verdediger Noussair Mazraoui. Maar een puike redding van doelman Odysseas Vlachodimos hield de voorsprong van de Amsterdammers op 1 doelpunt. Na deze kans begonnen de Portugezen steeds vaker aan te kloppen op de deur van de verdediging van Ajax. In de 72’ste minuut kreeg Benfica na een snelle counter een grote kans door een schot van Goncalo Ramos. Pasveer bracht in eerste instantie nog redding, maar was bij de rebound van Roman Yaremchuk kansloos.

Ajax probeerde in de absolute slotfase nog kansen te creëren om toch nog de volle buit mee te nemen naar Amsterdam. Helaas kwamen de mannen van Ten Hag niet verder dan een paar losse flodders die makkelijk te keren waren voor de Griekse doelman. Verder dan die kansen kwam Ajax niet meer en de wedstrijd eindigde in een remise. Er is dus nog alles om voor te spelen op 15 maart bij de return in de Johan Cruijff Arena!